Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals nipt ten onder in Poppel : 2-1

Derde keer, goede keer. Na twee uitgestelde wedstrijden moest Roodwit op woensdagavond naar Poppel. "Op een omgeploegd veld verdiende VC Herentals meer, maar kreeg het (weer) niet", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.

Aan één zijde lag het veld in Poppel er erbarmelijk bij. Er zullen meer velden geweten hebben van de weersomstandigheden van de laatste weken. Maar de greenkeepers uit het noorden van de provincie gaan overuren moeten kloppen. Veel overuren.

VC bleek niet onder de indruk van de mooie reeks die de thuisploeg had neergezet de laatste maanden. Roodwit moest achteraan wel de diensten van Wouters en Somers missen. Gaf Poppel nog de indruk om VC onmiddellijk vast te zetten op eigen helft, dan kwam rood-wit snel opzetten aan de overzijde. In de 2e minuut al borstelde een rode aanvaller de bal tegen de deklat.

Enkele minuten later kon een scrimmage voor doel net niet tot een bezoekende voorsprong leiden. Integendeel, het doelpunt viel aan de overzijde. Plots stonden er 3 aanvallers tegenover 2 rode verdedigers en Kuipers gaf Brosens simpel het nakijken. 1-0 in de 7” minuut. VC zag dan even later Dams, zijn metronoom op middenveld, geblesseerd uitvallen.

Maar VC bleef aan kansen geraken. Van de Water trapte een wenkende kans naast. Rond het half uur werd dezelfde speler nog net afgeblokt. Aan de overzijde leidde een vreemde voorzet bijna tot een own-goal. Met de rust in zicht ging Poppel zijn voorsprong verdubbelen, maar de staat van het veld besliste daar anders over.

Na de pauze wou de thuisploeg snel de beslissing forceren. De snelle Vermeeren kreeg een uitgesponnen aanval voorbij Brosens. 2-0 Wedstrijd voorbij? Neen, integendeel. De match was nog maar pas terug op gang getrapt of Vanlommel nam doelman Van Etten te grazen. 2-1

VC ging nu duidelijk in meer geloven, de geelhemden moesten met man en macht verdedigen en geraakten nog nauwelijks aan de overzijde. Maar de staat van het veld maakte de combinaties moeilijk. 56e minuut : Kopbal Dillen, doelman Van Etten redt spectaculair in hoekschop.

Sas pegelt de afvallende bal over. 68e minuut: Vanlommel snijdt naar binnen maar besluit een halve meter naast. 79e minuut : een poging van Vanlommel kan nog net ontzet worden. Er hing een rood doelpunt in de lucht, maar de verdiende gelijkmaker  kwam er niet.

In de toegevoegde tijd moest een moegestreden VC toekijken hoe een thuisspeler de 3-1 van de lijn gekeerd zag. Een speciale vermelding was er zeker voor de piepjonge ref. Brent Peeters, die een prima leiding liet noteren. We gaan er ongetwijfeld nog van horen.

Volgende zondag staat  er weer een uitwedstrijd op het programma. En wel tegen die andere stadsgenoot : Noordstar. De wedstrijd start om 14:30 u.'